Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A padlizsánokat mosás, tisztítás után, hosszában félbevágjuk. Kanállal kivájjuk a belsejüket úgy, hogy kb. 3 mm húst hagyjunk a héján. Besózzuk, fél órára félretesszük. A kivájt padlizsánhúst apróra felkockázzuk, besózzuk. Megtisztítjuk, felkockázzuk a gombát és a paradicsomot. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpiríjuk, majd ráöntjük a kockázott padlizsánhúst, gombát, paradicsomot. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal ízesítjük. Ha szükséges, 1-1,5 dl vizet öntünk alá. Lefedve puhítjuk. Amikor minden megpuhult, 2 tojást és lisztet keverünk hozzá, óvatosan, hogy ne legyen csomós. Ezt a pépet, a padlizsáncsónakokba töltjük vissza, tepsire rakjuk, a tetejét tejföllel kenjük meg és reszelt sajtot szórunk rá. 20-30 percig sütjük, közepesen meleg sütőben.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
elenacska
2014.04.24 14:22
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
padlizsánokat mosás, kivájt padlizsánhúst, hagymát apróra, kockázott padlizsánhúst, sűrített paradicsomot, tetejét tejföllel, Megtisztítjuk, padlizsánhúst, padlizsánokat, padlizsánhúst, bazsalikommal, Hozzákeverjük, paradicsomot, félretesszük, paradicsomot, Vegetáriánus, paradicsomot, felkockázzuk, felkockázzuk, félbevágjuk, paradicsom, megpiríjuk, belsejüket, oregánóval, paradicsom, szükséges, megpuhult, hosszában, közepesen, ízesítjük, padlizsán, kockázott, tejföl, paradicsom, sajt, liszt, tojás, csipet, hagyma, csipet bors, doboz sűrített paradicsom, padlizsán, gomba csiperke,
|
|
|
|
|